Key lime paj
Ingredienser:
Kexbotten:
200g digestivekex (ett halvt paket)
100g smör
en nypa salt
Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk
4st ägggulor
5st limefrukter (skal och saft)
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 gradet.
2. Krossa kexen till små smulor i en mixer.
3. Smält smöret och blanda det sedan med kaksmulorna.
4. Tryck ut blandningen i formen, botten och upp på kanterna.
5. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca. 10 minuter.
6. Låt svalna.
7. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet skal och saft från limen.
8. Låt smeden dra åt sig smak av limeskalen i 30-60 minuter och sila sedan bort dom(går att ha kvar om man vill)
9. Fyll pajskalet med smeten och grädda sedan i mitten av ugnen i ca. 20 minuter.
Låt svalna och servera med t.ex grädde och lime eller färska bär.