Saffrans pannacotta med pepparkaks smul!



Du behöver:  (5-6 personer)
- 5 dl vispgrädde
- 1 kuvert saffran
- 1/2 dl socker
- 3 tsk vaniljsocker
- 2 st gelatinblad
- 6 st pepparkakor

Gör såhär:
1. Koka upp grädde, saffran, vaniljsocker och socker.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
3. När grädden har fått sjuda i ca. 15 minuter kan du ta av kastrullen från plattan.
4. Krama ur vattnet från gelatinbladen.
5. Lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt smälta.
6. Häll sedan upp i serveringsporslinet. (Glas, skålar eller vad du än vill.)
7. Ställ in i kylen och låt stå i ett par timmar, tills den har stelnat.
Vid servering krossar du pepparkakor på toppen. (Går ungefär 1 kaka/portion.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback